Skip to main content

Zaterdag 11 september ben ik (en andere kandidaten) geslaagd voor mijn Martial Arts / aikido leraren examen bij Aikido bond Nederland. Iedere kandidaat gaf een 30-minuten les aan een groep studenten a.d.h.v. een voorbereid lesplan. Ik was erg zenuwachtig, maar op het moment dat ik de mat op liep voelde ik rust en vertrouwen. Dat voelde als een bevestiging dat ik hier moest zijn. Je maakt je geen zorgen over de toekomst of het verleden, je bent in het moment. Een volgende keer hoef ik dus niet meer zenuwachtig te zijn. 😉

lma2-aikido-nederland
Floor Hannewijk (2e rij rechts) geslaagd voor leraar Martial Arts diploma

Het waren een aantal leerzame en leuke opleidingsweekenden met een toegewijde groep mede-studenten. In de opleiding hebben we (praktijk) kennis opgedaan over de geschiedenis van Aikido, jeugd Aikido, Didactiek, Sport EHBO, blessurepreventie, Kyu-graden en kyu examens afnemen. Natuurlijk hebben we ook verschillende lessen gedraaid en geoefend met het lesplan. Per direct ga ik natuurlijk ook lesgeven. Dit doe ik met veel plezier bij de Aikido Stichting Arnhem op vrijdag (volwassenen) en op donderdagen (jeugd 12-18).

Ben je benieuwd geworden naar Aikido? Stuur mij een berichtje en dan neem ik je een keertje mee naar een Aikido les!

 

Close Menu

Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Floor is een enthousiaste Aikidoka die blogt over haar Aikido journey/ persoonlijke ervaring met Aikido, zowel op als buiten de mat.