I am Aikidoka bestaat 1 jaar. I am happy

 

Een uiting van blijdschap. Eind 2019 besloot ik om mijn vaste baan in de commerciële bedrijfswereld op te zeggen. Mijn lichaam gaf duidelijke signalen af dat ik een andere weg moest inslaan.

 

Geen focus, geen energie. Uitgeblust.

 

En dan besluit je juist op dat moment om het allemaal anders te doen? Yep. Hoe moest ik nu verder, zonder een vast inkomen?

 

Met een beetje beginnersgeluk heb ik mij een tijdje kunnen inzetten voor freelance klusjes, maar dat voelde niet helemaal als mijn toekomst. Het lot, of eigenlijk een ongelukkige situatie, zorgde ervoor dat ik opnieuw een keuze moest maken. Ga ik verder freelancen óf ga ik de toekomst dichter bij mijzelf zoeken?

 

Natuurlijk weet je op zo’n moment wel wat je eigenlijk wilt

Dat wist ik ook, maar ik durfde de stap niet te maken vanwege praktische redenen. Toch besloot ik om mijn hart te volgen en omarmde mijn passie voor Aikido. In de afgelopen jaren heeft het beoefenen van deze Japanse krijgskunst mij fysiek en mentaal sterker gemaakt. Ik was vaak moe, had weinig energie, ervoer lichamelijke pijntjes en raakte snel overprikkeld. Zodra ik de tatami (mat) onder mijn voeten voel, dan zijn er geen ongemakken meer. Dan kies ik er bewust voor om met mijn lichaam, geest en ziel aandacht te geven aan mijzelf. Op de tatami kan ik vrij bewegen, fouten maken, vallen en weer opstaan. Dat is telkens opnieuw een leerzame ervaring!

 

Vanuit mijn opgedane kennis- en vaardigheden op het gebied van Aikido en levenslessen, begeleid ik mensen een tijdje op hun levenspad. We trainen samen Aikido en zo zijn we verbonden. Na een opstartfase van een jaar begint I am Aikidoka – Personal Aikido Training, met kleine stapjes écht vorm te krijgen. Mede dankzij de al deelnemende Aikidokas, dankjewel. I am happy!

 

Zoek jij een leuke en uitdagende vorm van persoonlijke ontwikkeling

Ervaar jij stress, maar is therapie niets voor jou? Wil je iets nieuws leren, mentaal en fysiek sterker worden? Kom in beweging! Ontdek wat de Japanse krijgskunst Aikido voor jou kan betekenen en leer over jezelf.

 

Meld je aan voor 5 introductielessen Personal Aikido Training of een duo-les samen met een vriend(in), je kind of een collega. Lees meer over Personal Aikido Training.

 

Word jij Aikidoka?

Gerelateerde berichten

Naar Blog →

Contactformulier