Over Floor

Floor is Personal Aikido Trainer en ervaringsdeskundige op het gebied van stress, burn-out, hoogsensitiviteit (HSP). 

 

Vanaf mijn 15e ben ik op zoek geweest naar hoe ik met mijn hoogsensitiviteit, stress en allerlei lichamelijke klachten kon omgaan. Het was een flinke strijd, maar uiteindelijk leerde ik dat het ook anders kan. In 2015 kwam ik in aanraking met de Japanse krijgskunst Aikido door een introductiecursus te volgen. Ik voelde mij direct thuis op de mat, “hier moest ik zijn.” Aikido heeft mij uitgedaagd om bepaalde angsten en onzekerheid in mijzelf te overwinnen. Het beoefenen van deze unieke krijgskunst is letterlijk vallen en opstaan, maar je hoeft niet te vechten. Elke dag ervaar ik hierin nieuwe uitdagingen en kan ik inmiddels veel beter omgaan met mijn hoogsensitiviteit, stress en overprikkeling.

 

“Tijdens een moeilijke periode in mijn leven ben ik mij steeds meer op Aikido gaan richten. Mijn pijnklachten zijn verminderd en ik kan beter met mijn hooggevoeligheid omgaan. Ik ben fysiek en mentaal sterker geworden en ik ervaar meer zelfvertrouwen. Aikido geeft mij nieuwe energie!”

 

Werkervaring

In de afgelopen jaren heb ik bij corporate bedrijven en non-profit organisaties gewerkt als marketing- en communicatiemedewerker. In 2019 heb ik besloten om een nieuwe weg in te slaan en te doen wat ik het liefste doe: Aikido. 

 

Ik ben gediplomeerd Sociaal Cultureel Werker, activiteitenbegeleider en bezit een HBO-propedeuse Autonoom Beeldende Kunst. Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig en ondernemend. Zo heb ik een lange periode gewerkt met speciale doelgroepen, waaronder: a(d)hd, autisme, verstandelijk- en lichamelijk gehandicapten. Door deze ervaringen heb ik geleerd te vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie.
Met I am Aikidoka – Personal Aikido Training begeleid ik mensen een tijdje op hun levenspad.
Dit doe ik vanuit rust, interesse en met veel plezier! Lees over de Training.

 

floor-hannewijk-personal-trainer
Floor Hannewijk (1986) – Personal Aikido Trainer

 

My journey to Aikido black belt

Ik bezit de 1e Kyu-graad (bruine band) in Aikikai-Aikido. Mijn volgende examen is voor Shodan – de eerste graad zwarte band. Mijn journey ofwel weg in Aikido vindt steeds meer verdieping, ook door het toepassen van Aikido principes in het dagelijks leven. Ter verdieping en verbreding van mijn kennis- en vaardigheden wil ik in September 2020 starten met de Aikido leraren opleiding en assisteer ik incidenteel bij workshops voor o.a. bedrijven. Zelf train ik 4-5 keer p/w Aikido bij mijn leraar Piet Lagerwaard Shihan (6e Dan) en bezoek ik Aikido-trainingen seminars in binnen- en buitenland van verschillende Aikido instructeurs. Lees erover in mijn blogs en volg mij/ I am Aikidoka op Instagram of Facebook.

 

Word jij Aikidoka? Meld je aan voor een gratis proefles.

 

Aanmelden voor blog updates

Contactformulier