Over Floor

Floor is een enthousiaste Aikidoka (2e Dan) en ervaringsdeskundige op het gebied van stress, chronische vermoeidheid en burn-out herstel. 

 

Vanaf jonge leeftijd ben ik op zoek geweest naar hoe ik met mijn hooggevoeligheid, stress en chronische gezondheidsklachten kon omgaan. Het was een flinke strijd, maar uiteindelijk leerde ik dat het ook anders kan. In 2015 kwam ik in aanraking met de Japanse krijgskunst Aikido. Ik volgde een introductiecursus en voelde mij direct thuis op de mat; hier moest ik zijn! Aikido heeft mij uitgedaagd om bepaalde angsten en onzekerheid in mijzelf te overwinnen. Het beoefenen van deze krijgskunst is letterlijk vallen en opstaan, maar je hoeft niet te vechten. Elke dag ervaar ik hierin nieuwe uitdagingen en inmiddels kan ik veel beter omgaan met mijn hoogsensitiviteit, stress en overprikkeling.

 

“Tijdens een moeilijke periode in mijn leven ben ik mij steeds meer op Aikido gaan richten. Ik ben fysiek en mentaal sterker geworden, ervaar meer zelfvertrouwen en kan beter met mijn hooggevoeligheid omgaan. Aikido geeft mij nieuwe energie!”

 

Werkervaring

In de afgelopen jaren heb ik fulltime bij corporate bedrijven en non-profit organisaties gewerkt als marketing- en communicatiemedewerker. Ik raakte (over)vermoeid en zocht naar een balans in mijn leven. Eind 2019 heb ik besloten om een nieuwe weg in te slaan en te doen wat ik het liefste doe: Aikido. In deze periode ben ik gestart met het opzetten van mijn bedrijf & concept: I am Aikidoka – Personal Aikido Training.

 

Ik ben gediplomeerd Sociaal Cultureel Werker / activiteitenbegeleider, gecertificeerd FitStap-wandelcoach (KWBN) en bezit een HBO-propedeuse Autonoom Beeldende Kunst. Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig en ondernemend. Zo heb ik een lange periode in Amerika gewerkt met speciale doelgroepen, waaronder: a(d)hd, autisme, verstandelijk- en lichamelijk gehandicapten. Door deze ervaringen heb ik geleerd te vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie en heb ik ervaren dat ik graag individueel of in kleine groepen samen met mensen werk. Iedereen kan aan de slag met persoonlijke groei en ontwikkeling. Of dat nu iemand met een beperking is, of niet. Met I am Aikidoka – Personal Aikido Training en DoWalk begeleid ik mensen een tijdje op hun levenspad. Dit doe ik vanuit rust, interesse en met veel plezier!

 

uchi-deshi-2-kayla-feder
Floor Hannewijk – Uchi Deshi trainingsessie met Kayla Feder Sensei 

 

Mijn ervaring in Aikido

In 2015 ben ik Aikido gaan beoefenen bij mijn huidige leraar Piet Lagerwaard Shihan (6e Dan, AFN). Momenteel bezit ik de 2e Dan (Nidan) graad in Aikikai-Aikido en ben ik opgeleid tot rijkserkend (NOC*NSF) Aikido-instructeur. Ter verdieping en verbreding van mijn kennis- en vaardigheden assisteer ik soms bij Bedrijfsaikido en cursussen Valpreventie & Weerbaarheid voor ouderen (55+). Op vrijdagmiddag geef ik groepsles aan volwassenen bij Aikido Stichting Arnhem en op donderdagen aan de oudere jeugd (12-17jr).

 

Ook mijn persoonlijke- en Aikido ontwikkeling staat niet stil. Regelmatig bezoek ik stages van verschillende instructeurs, waaronder Christian Tissier Shihan (8e Dan), Terry Ezra (7e Dan), Kayla Feder (7e Dan) en Miles Kessler (6e Dan) in binnen- en buitenland. In april/ mei 2022 was ik een Uchi-Deshi (inwonend en full-time student) van Kayla Feder in Berkeley, Californie USA. In 2023 ben ik opnieuw Uchi-Deshi.

 

Naast Aikido vind ik inspiratie in Yoga en in de Chinese bewegingsleer Qigong. Bij Personal Aikido Training proef je hier een beetje van.

 

 

Plan nu je eerste les

Contactformulier