Over Floor

Floor is een enthousiaste Aikidoka (1e Dan) en ervaringsdeskundige op het gebied van stress, chronische vermoeidheid en burn-out (herstel). 

 

Vanaf jonge leeftijd ben ik op zoek geweest naar hoe ik met mijn hooggevoeligheid, stress en chronische gezondheidsklachten kon omgaan. Het was een flinke strijd, maar uiteindelijk leerde ik dat het ook anders kan. In 2015 kwam ik in aanraking met de Japanse krijgskunst Aikido. Ik volgde een introductiecursus en voelde mij direct thuis op de mat; hier moest ik zijn! Aikido heeft mij uitgedaagd om bepaalde angsten en onzekerheid in mijzelf te overwinnen. Het beoefenen van deze krijgskunst is letterlijk vallen en opstaan, maar je hoeft niet te vechten. Elke dag ervaar ik hierin nieuwe uitdagingen en inmiddels kan ik veel beter omgaan met mijn hoogsensitiviteit, stress en overprikkeling.

 

“Tijdens een moeilijke periode in mijn leven ben ik mij steeds meer op Aikido gaan richten. Ik ben fysiek en mentaal sterker geworden, ervaar meer zelfvertrouwen en kan beter met mijn hooggevoeligheid omgaan. Aikido geeft mij nieuwe energie!”

 

Werkervaring

In de afgelopen jaren heb ik fulltime bij corporate bedrijven en non-profit organisaties gewerkt als marketing- en communicatiemedewerker. Ik raakte (over)vermoeid en zocht naar een balans in mijn leven. In 2019 heb ik besloten om een nieuwe weg in te slaan en te doen wat ik het liefste doe: Aikido.

 

Ik ben gediplomeerd Sociaal Cultureel Werker/ activiteitenbegeleider, gecertificeerd FitStap-wandelcoach (KWBN) en bezit een HBO-propedeuse Autonoom Beeldende Kunst. Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig en ondernemend. Zo heb ik een lange periode gewerkt met speciale doelgroepen, waaronder: a(d)hd, autisme, verstandelijk- en lichamelijk gehandicapten. Door deze ervaringen heb ik geleerd te vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie en heb ik ervaren dat ik graag individueel of in kleine groepen samen met mensen werk. Iedereen kan aan de slag met persoonlijke groei en ontwikkeling. Of dat nu iemand met een beperking is, of niet. Met I am Aikidoka – Personal Aikido Training en DoWalk begeleid ik mensen een tijdje op hun levenspad. Dit doe ik vanuit rust, interesse en met veel plezier!

 

floor-hannewijk-personal-trainer
Floor Hannewijk (1986) – Personal Aikido Trainer

 

My journey en ervaring in Aikido

Ik bezit momenteel de 1e Dan graad in Aikikai-Aikido en ben opgeleid tot rijkserkend Aikido-leraar (niv. 2). Ter verdieping en verbreding van mijn kennis- en vaardigheden assisteer ik bij aikido-lessen en cursussen Valpreventie & Weerbaarheid voor ouderen (55+). Op vrijdagmiddag geef ik les bij Aikido Stichting Arnhem

 

Naast Aikido vind ik ook inspiratie in Yoga en in de Chinese bewegingsleer Qigong. Bij Personal Aikido Training proef je hier een beetje van. Zelf train ik zoveel mogelijk Aikido bij mijn leraar Piet Lagerwaard Shihan (AFN, 6e Dan) en bezoek ik regelmatig Aikido stages, in binnen- en buitenland, van verschillende Aikido-instructeurs. Lees erover in mijn blogs en volg mijn avonturen op Instagram of Facebook.

 

Word jij Aikidoka? Meld je aan voor een proefles.

 

 

Aanmelden voor blog updates

Contactformulier