Skip to main content

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

Over Floor

Short bio

I walk this path with joy, reflection, curiosity, and wonder.

In 2015 kwam ik in aanraking met de Japanse krijgskunst Aikido. Ik volgde een introductiecursus en voelde mij direct thuis op de mat; hier moest ik zijn! Aikido heeft mij uitgedaagd om bepaalde angsten en onzekerheid in mijzelf te overwinnen, die ook toepasbaar zijn op het dagelijks leven. Het beoefenen van deze krijgskunst is letterlijk vallen en opstaan, maar je hoeft niet te vechten. Elke dag ervaar ik hierin nieuwe uitdagingen. Inmiddels kan ik veel beter omgaan met stress en voel ik mij meer in balans.

Ik train bij mijn leraar Piet Lagerwaard (6e Dan, AFN). Momenteel bezit ik de 2e Dan graad en ben ik opgeleid tot rijkserkend (NOC*NSF) Aikido-instructeur. Op donderdagen geef ik les aan de oudere jeugd (12-17jr) bij Aikido Stichting Arnhem.

Regelmatig bezoek ik stages van verschillende instructeurs in binnen- en buitenland. Shihan (meesters) die mij inspireren zijn o.a. Christian Tissier (8e Dan), Kayla Feder (7e Dan), Lewis Bernaldo de Quiros (7e Dan), Jan Nevelius (7e Dan) en Miles Kessler (6e Dan). Daarnaast verdiep ik mijn Aikido door een langere periode te trainen als uchi deshi: full-time en inwonend student. Dit heb ik in 2022 en 2023 ondergaan bij Kayla Feder Sensei in California.

Inspiratie, boeken en meer

Welke (Aikido) boeken raad je aan?

Pfoe, dat zijn er een wel een aantal. Hieronder een kleine selectie:

  • Je hoofd te lijf – Karin Karis (over de impact en invloed die je lijf heeft op je gedrag, relaties en verbinding met jezelf)
  • The Intuitive Body – Wendy Palmer
  • Journey to the Heart of Aikido – Linda Holiday (over aikido, spiritualiteit)
  • The Art of Peace (quotes van O’ Sensei: food for thought)
  • Aikido in het dagelijks leven/ Aikido in Daily life – Koichi Tohei
  • Aikido Body, Mind and Spirit – Nick Waites
  • Aikido, The Way of Harmony – John Stevens
  • Traditional Aikido; Sword, stick, body arts (5-delen) – Morihiro Saito

Hoe word je uchi-deshi?

Uchi-deshi is een levenswijze die je een tijdje wilt volgen, je kunt zelf kiezen om uchi-deshi te worden bij een leraar die jou inspireert. Er zijn veel leraren/ Sensei die een uchi-deshi programma aanbieden. Informeer bijvoorbeeld bij jouw Sensei of er een programma bij iemand is binnen de Aikido lijn die jij volgt.

Is het de bedoeling dat iedereen Aikido zo serieus beoefent zoals jij?

Leuke vraag! Wat doet Aikido met jou? Je kunt het zo serieus maken als je zelf wilt… ik ben fanatiek geworden, omdat ik mij graag wil ontwikkelen als leraar. Daarnaast is Aikido voor mij een vorm van persoonlijke ontwikkeling, dat neem ik serieus. 🙂

Ik heb ook een vraag, hoe stel ik deze?

Stuur mij een mailtje en je krijgt antwoord: info@iamaikidoka.com.

Close Menu

Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Floor is een enthousiaste Aikidoka die blogt over haar Aikido journey/ persoonlijke ervaring met Aikido, zowel op als buiten de mat.