Skip to main content

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

The Art of Peace begins with you 

Over Floor

Floor Hannewijk

Vanaf jonge leeftijd ben ik op zoek geweest naar hoe ik met stress en allerlei klachten kon omgaan. Het was een flinke strijd, maar uiteindelijk leerde ik dat het ook anders kan.

In 2015 kwam ik in aanraking met de Japanse krijgskunst Aikido. Ik volgde een introductiecursus en voelde mij direct thuis op de mat; hier moest ik zijn! Aikido heeft mij uitgedaagd om bepaalde angsten en onzekerheid in mijzelf te overwinnen. Het beoefenen van deze krijgskunst is letterlijk vallen en opstaan, maar je hoeft niet te vechten. Elke dag ervaar ik hierin nieuwe uitdagingen. Inmiddels kan ik veel beter omgaan met stress en voel ik mij meer in balans.

Ik train bij mijn huidige leraar Piet Lagerwaard Shihan (6e Dan, AFN). Momenteel bezit ik de 2e Dan graad en ben ik opgeleid tot rijkserkend (NOC*NSF) Aikido-instructeur. Op vrijdagmiddag geef ik met veel plezier groepsles aan volwassenen bij Aikido Stichting Arnhem en op donderdagen aan de oudere jeugd (12-17jr).

Ook mijn persoonlijke- en Aikido ontwikkeling staat niet stil. Regelmatig bezoek ik stages van verschillende instructeurs, waaronder Christian Tissier Shihan (8e Dan), Terry Ezra (7e Dan), Lewis Bernaldo de Quiros (7e Dan), Kayla Feder (7e Dan) en Miles Kessler (6e Dan) in binnen- en buitenland.

In april/ mei 2022 was ik een inwonend en full-time student (Uchi Deshi) van Kayla Feder in Berkeley, Californië USA. In 2023 ben ik opnieuw Uchi Deshi.

Growth

Way

Of Life

I walk the Aiki path with joy,
wonder, curiosity, reflection,
and growth.

Close Menu

Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Floor is een enthousiaste Aikidoka die blogt over haar Aikido journey/ persoonlijke ervaring met Aikido, zowel op als buiten de mat.