Personal Training

Personal Aikido Training in Arnhem is een individuele training en een laagdrempelige manier om kennis te maken met Aikido. Ontdek ook wat Personal Aikido Training voor jou kan betekenen bij stress, work-life balans of het herstellen van een burn-out. Word bewuster van je lichaamshouding, verbeter je mentale en fysieke gezondheid en ervaar dat niet je hoofd, maar jouw lichaam iets vertelt over jezelf.

 

– Let op: aanmelden kan tot 1 december 2022. –

 

Wat is Aikido

Aikido is een Japanse krijgskunst die in de 20e eeuw is ontwikkeld door Morihei Ueshiba. Een vrij moderne budo die je niet kunt vergelijken met een vechtsport als kungfu, karate of judo. Iedere vorm van competitie is afwezig in Aikido. Aikido is een vreedzame gevechtskunst en bewegingsleer. Het doel is namelijk niet het uitschakelen van je tegenstander of het toebrengen van lichamelijk letsel, maar het bereiken van harmonie met je tegenstander (partner), doordat je samen toewerkt naar het vormen van een eenheid. Aikido betekent letterijk vertaald: ‘De weg naar harmonie’ (ai = harmonie, ki = levenskracht, do = weg ofwel levensweg). 

 

Waarom Personal Aikido Training

Budo is de weg van de krijger. Op deze weg kun je iemand treffen die jou iets nieuws leert en een periode begeleidt. Bij Personal Aikido Training ervaar je om lichaam en geest met elkaar te verbinden en kies je ervoor om iets te veranderen bij jezelf. Bijvoorbeeld weerbaarder zijn, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, ondersteuning bij stress(situaties), (work-life) balans en een hulpmiddel bij het herstellen van een burn-out. Of je wilt beginnen met Aikido, maar start liever met individuele begeleiding.

 

personal-aikido-training-outdoors
Personal Aikido Training kan zowel indoor als outdoor plaatsvinden. Mét matten is afhankelijk van het weer.

 

De Training

Personal Aikido Training bij I am Aikidoka is een kennismaking met de krijgskunst Aikido. Je kunt een aantal lessen volgen, of je kiest voor 5 of 10 (introductie)lessen. In de eerste 5 lessen laat ik jou de basis-en Ki principes van Aikido ervaren, waardoor je bewuster wordt van je lichaamshouding & waar je spanningen vasthoudt (stress). In de training worden grenzen opgezocht, maar geen doelen opgesteld. Door te ervaren wat Aikido-training met jou doet ontstaat er vanzelf een behoefte die je wilt onderzoeken. Het is voor mij belangrijk dat jij je op je gemak voelt, daarom trainen we in een tempo dat bij jou past. Heb jij ook behoefte om te praten? Dan is daar tijdens de training ook ruimte voor.

 

Wat ervaar je bij Personal Aikido Training?

 • Bewuste ademhaling en aandacht naar je centrumpunt (hara).
 • Kracht ervaren door ontspanning.
 • Omgaan met externe druk (een aanval: stress, prikkels van buitenaf)
 • Stevig staan (basishouding), valbreken en rollen.
 • Een aantal Aikido-basistechnieken.
 • Wapentraining: oefeningen met een stok (Jo) & een houten zwaard (Boken).

 

Wat kun je o.a. ontwikkelen met Aikido-training op de lange termijn?

 • Souplesse, coördinatie, een verbeterde concentratie, focus en alertheid.
 • Een betere eenheid tussen lichaam en geest
 • Verbeterde gezondheid, fitheid en energieniveau.
 • Communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen.
 • Beter omgaan met moeilijke situaties en oplossen van spanningen en conflicten.

 

 

i-am-aikidoka-personal-aikido-training
Floor traint samen met een Aikidoka – Foto: Gerben Maassen van den Brink

Na een aantal of 5 lessen kun je besluiten om door te gaan met de Personal Aikido Training. Je kiest bijvoorbeeld voor wat extra lessen wanneer het jou uitkomt of je komt 1x per week trainen en neemt opnieuw 5 of zelfs 10 lessen af. De basisvaardigheden die je hebt ervaren gaan we verdiepen door het herhalend te trainen. Je leert ook nieuwe Aikido-technieken en oefeningen. Ga je Aikido nou helemaal te gek vinden en wil je in een groep trainen? Dan kun je na de Personal Aikido Training ervoor kiezen om je vaardigheden te verdiepen bij een dojo (Aikido-school). Ik help je graag bij het vinden van een geschikte dojo!

 

Door regelmatige Aikido-training kun je een vermindering van stress gaan ervaren en je fysiek en mentaal sterker voelen. Dat o.a. bijdraagt aan een gezonde balans en het herstellen van een burn-out. Je kunt beter met bepaalde situaties omgaan, doordat je steeds meer in contact met jezelf komt. Jouw (levens)energie “Ki” gaat stromen.

 

Plan nu je eerste les

 

 

Stop met vechten, start met Aikido.

 

Voor wie is Personal Training

Personal Aikido Training is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar die kennis willen maken met Aikido en/ of een stap vooruit willen zetten en een vorm van persoonlijke ontwikkeling zoeken. Heb jij het gevoel dat je er bijna bent, maar nog iets nodig hebt? Therapie is niets voor jou, je wilt graag letterlijk in beweging komen. Ben je hooggevoelig (HSP) en vind je het lastig om bij jezelf te blijven? Ervaar jij chronische pijntjes, vermoeidheid, stress & overprikkeling of herstel jij van een burn-out? Doorbreek patronen en kom in beweging in een veilige omgeving. Overwin jezelf!

 

Maak kennis met Aikido en ontdek wat het voor jou kan betekenen. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

 

 • Re-integratie en sociale activering om je draai & plezier in het dagelijks leven weer te vinden. Je wordt met Aikido training niet alleen fitter, ook leer je vaardigheden (zelfvertrouwen, initiatief nemen, stabiliteit door ontspanning en aandacht) die je kunnen helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. 
 • Emotionele problemen zoals depressieve- en minderwaardigheidsgevoelens, somberheid en eenzaamheid. Aikido is een activiteit in een veilige omgeving. Misschien helpt het aanwezig zijn in het moment, contact maken, samenwerken en meebegwegen je om je prettiger met jezelf en bij anderen voelen.
 • Chronische pijntjes, stress- en vermoeidheid, fibromyalgie, herstellen van een burn-outhooggevoelig (HSP). Bij vermoeidheid, stress & overprikkeling kan het trainen van Aikido je helpen om weer terug bij jezelf te komen. Regelmatige lichaamsbeweging kan leiden tot vermindering van de klachten.   
 • Reguliere sporten en groepsactiviteiten passen minder goed bij jou, omdat je liever individuele begeleiding hebt. Aikido is toegankelijk voor iedereen en in een tempo of wijze dat bij jou past.
 • Faalangst, onzekerheid en minder zelfvertrouwen. Met Aikido kun je niets fout doen, het is een leerproces die je misschien wel gaat verrassen: “Ik kan het wel!”

 

 

 

Bekijk klantervaringen (klik op reviews)

 

► en/of ben je benieuwd hoe een Personal Aikido Training eruit kan zien? Bekijk deze video.

 

 

Tarieven & locatie

I am Aikidoka is gevestigd in Arnhem. De Personal Aikido Training vindt in de wintermaanden binnen plaats, in sportzalen. Op warmere dagen (april t/m okt) trainen we in de buitenlucht in Arnhem Noord. Woon je buiten Arnhem? Het is bespreekbaar om elkaar halverwege te ontmoeten. Een training duurt 60 minuten. Bekijk de tarieven:

 

 • Personal Aikido Training (1:1) € 70,-
 • 5 lessen Personal Aikido Training (1:1) € 329,-
 • 10 lessen Personal Aikido Training (1:1) € 650,-
 • Proefles € 25,-

 

De bovenstaande bedragen zijn inclusief btw. Je kunt de Personal Aikido Training ook betalen met het duurzame en lokale betaalmiddel Arnhems Hert of Uniteds

 

Train samen met Floor

floor-hannewijk-aikido
Floor Hannewijk (2e Dan), Personal Aikido Trainer

 

Floor is een enthousiaste Aikidoka en ervaringsdeskundige op het gebied van stress, chronische vermoeidheid en burn-out herstel. 

 

“Vanaf jonge leeftijd ben ik op zoek geweest naar hoe ik met mijn hooggevoeligheid, stress en chronische gezondheidsklachten kon omgaan. Het was een flinke strijd, maar uiteindelijk leerde ik dat het ook anders kan. In 2015 kwam ik in aanraking met de Japanse krijgskunst Aikido door een introductiecursus te volgen. Ik voelde mij direct thuis op de mat; hier moest ik zijn. Aikido heeft mij uitgedaagd om bepaalde angsten en onzekerheid in mijzelf te overwinnen…” Lees meer >

 

 

Algemene voorwaarden/Privacyverklaring
KvK-nummer: 73842761
BTW: NL001447460B33

Contactformulier