Personal Training

Sportaanbieders en dojo’s in Nederland sluiten de deuren i.v.m. het Coronavirus (covid-19) en volgen de richtlijnen op van het NOC*NSF en het RIVM t/m 1 juni 2020. Aikido is een contactsport en daarom kan ik, I am Aikidoka, even geen Personal Aikido Trainingen aanbieden.

 

Ik zit natuurlijk niet stil en start binnenkort met pilot online Personal Aikido Training. Ben je geïnteresseerd? Stuur mij een mail!

 

 

Personal Aikido Training in Arnhem is een laagdrempelige manier om kennis te maken met Aikido. Ontdek wat Personal Aikido Training voor jou kan betekenen bij o.a. stress, herstellen van een burn-out en hoogsensitiviteit (HSP). Word bewuster van je lichaamshouding en ervaar dat niet je hoofd, maar jouw lichaam iets vertelt over jezelf.

 

Wat is Aikido

Aikido is een Japanse krijgskunst die in de 20e eeuw is ontwikkeld door Morihei Ueshiba. Een vrij moderne budo die je niet kunt vergelijken met een vechtsport als kungfu, karate of judo. Iedere vorm van competitie is afwezig in Aikido. Aikido is een vreedzame gevechtskunst en bewegingsleer. Het doel is niet het uitschakelen van je tegenstander of het toebrengen van lichamelijk letsel, maar het bereiken van harmonie met je tegenstander (partner), doordat je samen toewerkt naar het vormen van een eenheid. Aikido betekent letterijk vertaald: ‘De weg naar harmonie’ (ai = harmonie, ki = levenskracht, do = weg ofwel levensweg). 

Gratis proberen

 

Waarom Personal Aikido Training

Budo is de weg van de krijger. Op deze weg kun je iemand treffen die jou iets nieuws leert en een periode begeleidt. Bij Personal Aikido Training leer je om lichaam en geest met elkaar te verbinden en kies je ervoor om iets te veranderen bij jezelf. Bijvoorbeeld herstellen van een burn-out, leren omgaan met stress en/ of overprikkeling bij hoogsensitiviteit (HSP). Of je wilt beginnen met Aikido/bent Aikidoka (3e kyu-graad of lager) en wilt je vaardigheden verdiepen, maar hebt liever individuele begeleiding.

 

De Training: tijdelijk alleen via Skype

De Personal Aikido Training is t/m 1 juni alleen mogelijk via Skype (video bellen). Dit i.v.m de maatregelen en richtlijnen omtrent het Coronavirus. De training wordt in aangepaste vorm aangeboden.
Je leert geen valbreken of rollen en we kunnen geen Aikido-technieken uitvoeren. De Training via Skype richt zich op fysieke bewegingen, lichaamsbewustzijn, ontspanning en coaching. Je leert over Aikido basisprincipes die jou kunnen helpen bij jezelf te blijven in (crisis) situaties, zoals de coronatijd. We doen ook oefeningen met een Jo (stok), een steel van een bezem of dweil volstaat ook.

 

Meld je aan voor een kennismaking!

 

De onderstaande inhoud is na 1 juni weer van toepassing, dan train ik graag in real life met je!

 

In de eerste 5 introductielessen laat ik jou de basis-en Ki principes van Aikido ervaren, waardoor je bewuster wordt van je lichaamshouding & waar je spanningen vasthoudt (stress). In de training worden grenzen opgezocht, maar geen doelen opgesteld. Door te ervaren wat Aikido met jou doet ontstaat er vanzelf een behoefte die je wilt onderzoeken. Het is voor mij belangrijk dat jij je op je gemak voelt, daarom trainen we in een tempo dat bij jou past. Heb jij ook behoefte om te praten? Dan is daar tijdens de training ook ruimte voor.

 

 

Wat leer je bij Personal Aikido Training?

 • Bewuste ademhaling en aandacht naar je centrumpunt (hara).
 • Kracht ervaren door ontspanning.
 • Stevig staan (basishouding), valbreken en rollen.
 • Een aantal Aikido-basistechnieken.
 • Wapentraining: oefeningen met een stok (Jo) & een houten zwaard (Boken).

 

Wat ontwikkel je met Personal Aikido Training?*

 • Soepelheid, coördinatie en concentratie.
 • Een betere eenheid tussen lichaam en geest.
 • Omgaan met externe druk (stress, prikkels van buitenaf).
 • Zelfvertrouwen en te durven kiezen voor jezelf.
 • Principes van Aikido toepassen in alles wat je dagelijks doet.
 • Sneller resultaat bij het beheersen van Aikido-technieken en vaardigheden.

 

*Het kost wel enige tijd en toewijding om bovenstaande te ontwikkelen. Niets forceren!

 

i-am-aikidoka-personal-aikido-training
Floor traint samen met een Aikidoka – Foto: Gerben Maassen van den Brink

Na de 5 introductielessen kun je besluiten om door te gaan met de Personal Aikido Training. De basisvaardigheden die je hebt geleerd gaan we verdiepen door het herhalend te trainen. Je leert ook nieuwe Aikido-technieken en oefeningen. Door regelmatige training kun je vermindering van stress & overprikkeling gaan ervaren dat o.a. bijdraagt aan een gezonde balans en het herstellen van een burn-out. Je kunt beter met bepaalde situaties omgaan, doordat je steeds meer in contact met jezelf komt. Jouw (levens)energie “Ki” gaat stromen.

 

Stop met vechten, start met Aikido.

 

Personal Aikido Training is geschikt voor mensen die een stap vooruit willen zetten en een vorm van persoonlijke ontwikkeling zoeken. Heb jij het gevoel dat je er bijna bent, maar nog iets nodig hebt? Therapie is niets voor jou, je wilt graag letterlijk in beweging komen. Ben je hoogsensitief (HSP) en vind je het lastig om bij jezelf te blijven? Ervaar jij regelmatig vermoeidheid, stress & overprikkeling of herstel jij van een burn-out? Doorbreek patronen en kom in beweging in een veilige omgeving. Overwin jezelf!

 

Maak kennis met Aikido en ontdek wat het voor jou kan betekenen. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

 

 • Re-integratie om je draai & plezier in het dagelijks leven weer te vinden. Leer met Aikido om initiatief te nemen en aanwezig te zijn in het hier en nu.
 • Overgangsklachten verminderen bij lichaamsbeweging. Voel je fitter en vrolijker door Aikido en sta bewust stil bij veranderingen in je lichaam.
 • Chronische stress- en vermoeidheid, herstellen van een burn-out & hoogsensitiviteit (HSP). Bij vermoeidheid, stress & overprikkeling kan het trainen van Aikido (beweging) je helpen om weer terug bij jezelf te komen. 
 • Reguliere sporten en groepsactiviteiten passen minder goed bij jou door autisme, a(d)hd of omdat je liever individuele begeleiding hebt. Aikido is toegankelijk voor iedereen en in een tempo dat bij jou past.
 • Faalangst, onzekerheid en minder zelfvertrouwen. Met Aikido kun je niets fout doen, het is een leerproces die je misschien wel gaat verrassen: “Ik kan het wel!”
 • Ben jij Aikidoka (3e kyu-graad of lager) en wil je jouw Aikido-vaardigheden verdiepen? Dan is Personal Aikido Training ook geschikt voor jou.

 

Tarieven

De eerste kennismaking met Personal Aikido Training is gratis. De tarieven zijn tijdelijk aangepast (t/m 1 juni) i.v.m. de maatregelen omtrent het Coronavirus.

 

 • Personal Aikido Training 1 uur via Skype € 30
 • Personal Aikido Training 1 uur (5 introductielessen) – € 250,-*
 • Personal Aikido Training 1 uur  (een-op-een) € 52,-*
 • Personal Aikido Training 1 uur (2 pers.) € 77,-*


De betaling dient direct na de training contant of via een WhatsApp Tikkie-betaalverzoek voldaan te worden. *De genoemde bedragen zijn excl btw.

 

Locatie

I am Aikidoka is gevestigd in Arnhem, maar heeft nog geen vaste Dojo (trainingsruimte). De Personal Aikido Training vindt daarom in de wintermaanden plaats op verschillende locaties in Arnhem Noord & Zuid. Op warmere dagen (boven 15°C) trainen we buiten in de natuur.

 

Over mij (Floor)

floor-hannewijk-personal-trainer
Floor Hannewijk (1986) – Personal Aikido Trainer

 

Vanaf mijn 15e ben ik op zoek geweest naar hoe ik met mijn hoogsensitiviteit, stress en allerlei lichamelijke klachten kon omgaan. Het was een flinke strijd, maar uiteindelijk leerde ik dat het ook anders kan. In 2015 kwam ik in aanraking met de Japanse krijgskunst Aikido door een introductiecursus te volgen. Ik voelde mij direct thuis op de mat, “hier moest ik zijn.” Aikido heeft mij uitgedaagd om bepaalde angsten en onzekerheid in mijzelf te overwinnen… Lees meer over mijn Aikido- en werkervaring.

 

Subscribe for Stories

 

 

Algemene voorwaarden/Privacyverklaring

Contactformulier