Skip to main content
Na een langdurende coronapandemie konden Aikidoka eindelijk weer samenkomen tijdens een internationale stage met Christian Tissier Shihan, georganiseerd door de DAF (Dutch Aikikai Foundation). De sfeer op de mat was voelbaar energiek. Veel nationaliteiten en blije gezichten. De leerzame trainingsuren vlogen voorbij.
christian-tissier-shihan-2
Uitleg Kote-gaeshi greep (een polsklemtechniek) door Christian Tissier Shihan

Verschillende stages & leraren

Soms vragen mensen mij waarom ik verschillende stages en leraren bezoek. Is dat niet verwarrend? Tja.. de technieken worden nog weleens anders uitgevoerd. Er zijn hardere en zachtere vormen en Aikido principes kunnen verschillen. Iedere leermeester heeft vanuit jarenlange ervaring een eigen (technische) visie op zijn of haar Aikido ontwikkeld. Soms kan ik het niet allemaal bevatten. Dan wordt het mentaal teveel, maar ergens gaat alles wel op zijn plaats vallen. Juist doordat ik open sta voor ‘dat het ook anders kan’, leer ik ontzettend veel vanuit mijn basis die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Er is nog heel veel te leren en te ontdekken. Ik denk dat het opdoen van verschillende ervaringen gaat bijdragen aan je eigen interpretatie en vorm van Aikido.

Close Menu

Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Floor is een enthousiaste Aikidoka die blogt over haar Aikido journey/ persoonlijke ervaring met Aikido, zowel op als buiten de mat.