Skip to main content

Hoe ziet een dag van een Aikidoka eruit? Dinsdag 26 januari 2021 nam ik het Instagram account van The World Games over met Takeover Tuesday. Ik postte Instagram Stories (korte updates) van ‘een typische dag’ in de coronatijd. Je ziet video en foto’s van mijn Aikido-training, work-outs, voeding en ik deel wat over de filosofie van Aikido. Het was te gek om te doen, maar ook spannend. Je wilt natuurlijk een goed beeld neerzetten van de krijgskunst, ook voor mensen die Aikido al beoefenen.

Ik ben de International Aikido Federation en The World Games dankbaar voor deze unieke gelegenheid! En ook dank aan mijn Sensei’s: Piet Lagerwaard, Houwke Ong en Dave van den Heuvel, die een onderdeel waren in de Stories.

the-world-games-aikidoStudy time – with homemade cashew nut bread & Japanese tea.

Wat is The World Games?

Sinds 1981 bied The World (Combat) Games een uniek en groots platform aan atleten van verschillende sporten. Iedere 4 jaar wordt er wereldwijd een competitie gehouden onder atleten en disciplines die geen deel uitmaken van de Olympische Spelen, maar wel veel trainen. In 2019 was Christian Tissier Shihan genomineerd voor atleet van het jaar. Op de World Combat Games events is er een podium voor o.a. Aikido demonstraties. Bekijk hieronder een demonstratie van Christian Tissier Shihan (2013).

Hoe ziet mijn dag eruit?

Nederland zit middenin de tweede lockdown. Dat betekent dat ik niet in de dojo kan trainen, maar voornamelijk thuis en in de buitenlucht Aikido train. Zonder een lockdown en aangescherpte maatregelen, train ik zoveel mogelijk in de dojo. Dat zijn meestal 5 dagen/ 9,5 trainingsuren per week. Daarnaast volg ik regelmatig Aikido-stages en plan ik extra uurtjes training in met mijn Senpai.

Nu, in de coronatijd, doe ik thuis solo oefeningen met een Jo, Bokken en verplaatsingen (Taisabaki). Daarnaast onderhoud ik mijn souplesse en conditie met (yoga) stretches, core & stability work-outs, wandelen en hardlopen of fietsen.

Voeding is een belangrijk onderdeel van mijn levenstijl. Ik eet voornamelijk plantaardig (80%) en met mate (20%) gluten (mais, rijst, brood, pasta), peulvruchten, soya-producten of foute lekkernijen zoals, chips en chocolade. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk zelf bereid. De tijd die ik normaliter aan mijn training in de dojo besteed, breng ik nu dus in de keuken door. 😉

Bekijk de Takeover Tuesday!

Heb je de Stories gemist? Bekijk mijn Takeover Tuesday @ The World Games hieronder terug. Note: in de YouTube video mist bij sommige onderdelen geluid, je kunt de Stories met geluid ook terugkijken via The World Games Instagram

 

Close Menu

Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Floor is een enthousiaste Aikidoka die blogt over haar Aikido journey/ persoonlijke ervaring met Aikido, zowel op als buiten de mat.