Skip to main content

De video van mijn persoonlijke Uchi Deshi ervaring bij Kayla Feder, Aikido of Berkeley is nu te bekijken. Ben je Aikidoka? Dan begrijp je mogelijk direct wat je ziet. Ben je geen Aikidoka? Dan kunnen de beelden van de trainingen je misschien verrassen, verwonderen of doen laten fronzen…

In de video zie je diverse beelden, hieronder geef ik uitleg wat je precies gaat zien.

  • Misogi: de video begint met een het afstoffen van de Shomen (de plek in de dojo waar de foto van OSensei, en evt. kalligrafie hangt). Misogi is een vorm van discipline en alertheid trainen.
  • Aikido-training: je ziet mij technieken uitvoeren (Nage)- en ontvangen (Uke). Daarbij hoort rollen en valbreken. Geen zorgen, inmiddels kan ik steeds beter vallen en doet het geen zeer!
  • Ukemi: je ziet beelden dat ik aanval en ukemi neem (technieken ontvang) voor Kayla Sensei. Ik weet nooit wat ze precies gaat uitleggen of doen. Ik probeer te volgen en meebewegen.
  • Interview: ik beantwoord een aantal vragen over het uchi deshi zijn die ik van volgers heb ontvangen.
  • Freestyle, Jiyu waza: aan het einde van de video zie je dat ik Sensei aanval en zij reageert daarop. Vooraf weet ik niet wat ze gaat doen. Ik geef energie en probeer op haar handelingen te reageren. Daarbij verleg ik ook mijn grenzen m.b.t. ukemi (vallen, vrije val e.d.) en aanvoelen waar de energie/ beweging heen gaat. Een goede training voor mij!

Ik wens je veel kijk plezier!

Close Menu

Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Floor is een enthousiaste Aikidoka die blogt over haar Aikido journey/ persoonlijke ervaring met Aikido, zowel op als buiten de mat.